Vīna darītava "Jokas"
Šeit ar mīlestību un aizrautību gatavo vīnu laimīgiem cilvēkiem!

Vīna darītavas stāsts
Anglijā dzimušais latvietis Džons Brauns vīna gatavošanas noslēpumus ir mantojis no savas māmiņas Ērikas Braunas, kura pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados gatavoja vīnus no dārza ogām Anglijā. Vīndare savas dzīves laikā izmantoja tikai tradicionālas vīna darināšanas metodes. Pēc atgriešanās vecāku dzimtenē Latvijā 2000. gadā Džons sajuta sevī alkas pēc savu senču sirdslietas – vīna darināšanas. Un nu jau teju 18 gadus Limbažu novada “Jokās” top vīns! No hobija vīna darīšana kļuvusi jau par biznesu – 2006. gadā vīndaris sāka piedāvāt vīna degustācijas, bet 2010. gadā ieguva licenci tirdzniecībai.
Vīna darītavas vērtības
Pateicoties Latvijas mežu un dārzu bagātībām, vīndarim ir pazīstamas senas augļu un ogu vīnu darināšanas tradīcijas. Vīndaris uzskata, ka apvienojot augstas kvalitātes vīnogu vīna rauga spēku un Latvijas augļu un ogu bagātīgo un svaigo garšu, iespējams mājās gatavot pārsteidzoši labu vīnu. “Jokas” izceļas ar netradicionālu izejvielu izmantošanu – šeit rūgst ne tikai ābolu, upeņu, balto un sarkano jāņogu, ērkšķogu, melleņu, dzērveņu, kazeņu, lāceņu, rudens aveņu, smiltsērkšķu, plūmju, pīlādžu, un cidoniju vīni, bet arī ozollapu un biešu vīni no pašu dārza un tuvējo mežu bagātībām. Vislabākos sausos vīnus var pagatavot no āboliem, ozollapām un mellenēm. Tos labprāt bauda arī cilvēki, kuri citkārt atzīst, ka nav vīna cienītāji.


Kur nobaudīt?
Ja vēlies zināt, kā “Jokās” top īpaši garšīgie un aromātiskie vīni, piesaki degustāciju! Kamēr malkosi vīnus no “Joku” mājas pagraba, vīndaris Džons Brauns tev pastāstīs, kā tie gatavoti. Ja vēlies izklaidēt ārzemju viesus, prezentācijas iespējamas arī angļu valodā. Viesošanos piesaki: +371 29 132 456 vai jokas@sent.com. Šobrīd “Jokas” vīnus var iegādāties arī dažādos tirdziņos, kā arī veikalos.
Ko vel var apskatīt Limbažos un apkārtnē?








Vīna darītava: “Jokas”
