Latvijas Vīna Tūre
Latvijas Vīna Tūre

Jaunumi


Latvijas vīnu, augļu un ogu vīna skate 2023

2023. gada 21. novembris

23. novembrī plkst. 17:30 vēsturiski romantiskajā restorānā "Pullman Riga Old Town " (Jēkaba ielā 24, Rīga) pulcēsies Latvijas labākie vīndari, lai atklātu nu jau septīto pēc kārtas vadošo Latvijas vīndaru ražojumu degustāciju - "Latvijas vīnu, augļu un ogu vīna skate 2023 ".

“Latvijas vīnu, augļu un ogu vīna skate 2023 ” pasākumā būs iespēja tikties ar četrpadsmit vīndariem un nodegustēt vairāk nekā 100 augļu, vīnogu un citu ogu vīnu un sidru šķirnes. Skates laikā gaidāmas arī vairākas aktivitātes, tostarp aklā degustācija un balsošana par labāko skates vīnu!

“Latvijas vīnu, augļu un ogu vīna skate 2023” piedāvātie vīnogu, augļu un ogu vīni un sidri tapuši no Latvijā audzētiem augļiem un ogām, kā arī pagatavoti pēc profesionālām vīna darīšanas metodēm un paaudzēs nodotām zināšanām. Skates ilggadējie dalībnieki regulāri pilnveido savas vīndaru prasmes, ko pierāda arī prakse – vairākiem vīndariem ir atzīstamas godalgas un tituli arī Baltijas valstu mērogā!

Vairums vīna skates dalībnieki ir arī apvienojušies Latvijas Vīnkopju un Vīndaru biedrības projektā “Latvijas vīna tūre” (www.latvijasvinature.lv), kas kalpo kā pārskatāms ceļvedis ikvienam interesentam, kurš vēlas doties tūrē pa Latvijas vīna darītavām. Šeit ir iespēja arī tuvāk uzzināt par katru vīna skates dalībnieku.

Šī gada vīna skates dalībnieki:

Tērvetes vīni (SIA Tērvetes veltes, Sandris Laizāns); Mazburkas (SIA Mazburkas, Gunta Niedra); Lubānas vīnotava (SIA Aiviekstes klēts, Oskars Žvagins); Vīna darītava “MAA.studija” (SIA MMA studija, Martin Samm); Durbes Veltes (SIA Evi&Jo, Evija Kopštāle); Kaimiņmuižas vīna darītava (SIA Kaimiņmuiža, Līga Vaivade-Kalnmeiere); Aizputes Vīna Darītava (SIA Aizputes vīna darītava, Mārtiņš Sants); Līgatnes vīna darītava (SIA Līgatnes vīna darītava, Ainārs Vanags); Cremon vīna darītava (IK Cremon 6, Jānis Mikāns); Kužums winery (SIA Vīna-Oga, Gatis Kužums); Mazsālijas (SIA Jaundzirnavnieki, Gunārs Slavinskis); Zilver dzērienu darītava (ZS Pīlādži, Jānis Zilvers); Tēviņkalna vīna darītava (SIA Tēviņi, Ivo Immermanis); Spilves vīna darītava (SIA Brīvdienu māja Spilves, Andrejs Dobelis).

“Organizējot šo pasākumu, mēs kā Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība ne tikai vēlamies popularizēt kvalitatīva augļu un ogu vīna gatavošanu, bet arī salīdzināt tirgū piedāvāto augļu un ogu vīnu kvalitāti un informēt patērētāju par labāko no mums piedāvājumā esošiem vīniem. Tas, ka šī skate notiks jau septīto gadu un interese ir tikai pieaugoša, vēlamies to ar lepnumu jau nodēvēt par mūsus tradīciju! Gaidot šī gada skati, aicinu to noteikti apmeklēt.”

 

Piedalīšanās Tūrisma izstādēs Baltijā

2023. gada 5. janvāris

 

Latvijas Vīnkopju un Vīndaru Biedrības 11 biedri piedalās tūrisma izstādēs Baltijā: Adventure 2023, Balttur 2023, Tourest 2023!

 

Projekta numurs: Nr. SKV-TL-2023/4


Dalība nacionālajos stendos starptautiskajās tūrisma izstādēs ārvalstīs


Projekta mērķis LVVB biedru starptautiskās konkurētspējas veicināšana tūrismā

Finansējuma saņēmējs : Latvijas Vīnkopju un Vīndaru biedrība

Baltic Cup 2022

2022. gada 25. augusts

2022. gada 13. - 14. septembrī notiks Baltijas vīnu konkurss 2022 ( Baltic Wine Competition 2022 )!

Skatīt konkursa nolikumu!

Latvijas Vīnogu izstāde 2022

2022. gada 25. augusts

Latvijas Vīnogu izstāde 2022 notiks Bauskas pils pagalmā š.g. 24. septembrī.

Baltic Cup 2020

2020. gada 22. augusts

2020. gada 21.-22. septembrī Rīgā notiks Baltijas vīnu konkurss 2020 ( Baltic Wine Competition 2020 )! 

Latvijas augļu un ogu vīna skate 2019

2019. gada 26. novembris

27. novembrī plkst. 17:30 restorānā «Pullman Riga Old Town » (Jēkaba ielā 24, Rīga) jau piekto gadu notiks vadošo Latvijas vīndaru ražojumu degustācija “Latvijas augļu un ogu vīna skate 2019”.

Pasākumā būs iespēja tikties ar trīspadsmit vīndariem un nodegustēt augļu, vīnogu un citu  ogu vīnu un sidru šķirnes. Skates laikā gaidāmas arī vairākas aktivitātes, tostarp ikviens būs aicināts  nobalsot par labāko vīnu!

Latvijas augļu un ogu vīna skatē 2019” piedāvātie augļu, vīnogu  un ogu vīni un sidri tapuši no Latvijā audzētiem augļiem un ogām, kā arī pagatavoti pēc profesionālām vīna darīšanas metodēm un paaudzēs nodotām zināšanām. Skates ilggadējie dalībnieki regulāri pilnveido savas vīndaru prasmes, ko pierāda arī prakse – vairumam no vīndariem ir atzīstamas godalgas un tituli arī Baltijas valstu mērogā.

Organizējot šo pasākumu, Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība vēlas popularizēt kvalitatīva augļu un ogu vīna gatavošanu, salīdzināt tirgū piedāvāto augļu un ogu vīnu kvalitāti, informēt patērētāju par piedāvājumā esošiem vīniem, kā arī izvērtēt vietējā vīnmateriāla potenciālu augstvērtīga produkta iegūšanai.

Tuvojas ikgadējā izstāde "Latvijas vīnogas 2019"

2019. gada 9. septembris

Bauska ir tuvāk kā Toskāna!!! Tuvojas ikgadējā izstāde "Latvijas vīnogas 2019"!

Jau šajā nedēļas nogalē - 14.un 15. septembrī viesmīlīgajā Bauskas pilī notiks Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības organizētā ikgadējā izstāde "Latvijas vīnogas 2019". Visi interesenti laipni aicināti pils pagrabos ne vien apskatīt vairāk nekā 100 šķirņu dažādās Latvijas vietās audzētu vīnogu paraugu, bet piedalīties izglītojošā seminārā par vīnogu audzēšanu.

Septembris katru gadu ir vīnogu ražas mēnesis, kad, kā jau ierasts, notiek izstādes, kurās tiek vērtēts, kāds šis gads ir bijis vīnkopjiem. 2019. vīnogu gads ir bijis labs vīnogu audzētājiem, tāpēc īpaši vilinoši ir doties klātienē apskatīt šī gada rūpīgā darba augļus – vīnogas.

Izstādes apmeklētājus, kā jau katru gadu, arī šogad priecēs plašs vīnogu šķirņu klāsts, ogu paraugi būs no dažādām Latvijas vietām un dažādos apstākļos audzētām vīnogām. Būs apskatāmas gan universālās un galda, gan potenciālās vīna vīnogas. Tāpat arī ogas, kas augušas dārzā, pie ēkas sienas, atklātā laukā vai siltumnīcā. Uzzināsiet, kuras ir izturīgākās, kuras vieglāk audzējamās šķirnes un kuras prasa pastiprinātu uzmanību. Izstādē varēs saņemt vīnogu audzētāju konsultācijas šķirņu izvēlē, vīnogu kopšanas un veselības stiprināšanas jautājumos, pasūtīt vīnogu stādus.

Tāpat visi interesenti izstādes ietvaros sestdien, 14. septembrī, pulksten 13 aicināti piedalīties izglītojošā seminārā "Latvijas vīnogas 2019", kurā varēs uzzināt par vīnogu audzēšanas izaicinājumiem Latvijā.

Latvijas vīnogu izstāde apmeklētājiem būs atvērta: sestdien, 14. septembrī, no pulksten 10:00 līdz 19:00 un svētdien, 15. septembrī, no pulksten 10:00 līdz 15:00. Ieejas maksa izstādē  – pieaugušajiem 1 EUR, bērniem 50 centi.